Over de afdeling

De Leerstoel Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten (GVG) maakt deel uit van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC Rotterdam. Tot 1 mei 2015 was Prof. Dr. Heleen Evenhuis hoofd van onze afdeling. Thessa Hilgenkamp vormt vanaf die datum samen met Dederieke Festen het Management Team van de Leerstoel GVG.

Verder zijn er nu zeven promovendi werkzaam, die door de senioren begeleid worden. De leerstoel GVG maakt deel uit van de afdeling huisartsgeneeskunde, maar functioneert wat betreft de inhoud van het onderzoek onafhankelijk.

Missie van de leerstoel is het produceren van wetenschappelijke kennis van hoge kwaliteit over gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking; ook willen wij als afdeling producten afleveren waarmee gezondheid gemeten en verbeterd kan worden. In de visie van de afdeling zijn de afdeling en de zorgpraktijk nauw verweven en constant met elkaar in samenwerking om de zorg te optimaliseren. Doel van de afdeling is het verkrijgen van de best mogelijke zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, verkregen met excellent onderzoek.

Contact

Wij zijn gehuisvest in het Na-gebouw aan de Wytemaweg in Rotterdam.

Postadres: 

Erasmus MC
Afdeling Huisartsgeneeskunde
Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Bezoekadres:

Wytemaweg 80
3015 CN Rotterdam

Contactadres:

info.gvg@erasmusmc.nl

 

Één reactie op “Over de afdeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *