Producten

Op deze pagina verschijnen wetenschappelijke publicaties, meetinstrumenten en protocollen ontwikkeld door GVG samen met haar partners.

Vanuit de drie betrokken zorgorganisaties van GOUD (Abrona, Amarant en Ipse de Bruggen) is de duidelijke wens naar voren gekomen om hele concrete en duidelijke resultaten van GOUD direct op de werkvloer terug te brengen, zodat iedereen hier direct van kan profiteren. Er is daarom gekozen om niet één groter onderwerp van implementatie te kiezen, maar meerdere kleine producten, die direct zichtbaar zijn voor medewerkers en cliënten. De uiteindelijke keuze is gemaakt in overleg met vertegenwoordigers van de zorgorganisaties en op basis van toepasbaarheid en relevantie voor medewerkers en cliënten. De zes gekozen producten zijn:
1. Handleiding Actiwatch voor het meten van slaap en slaapproblemen
2. Handleiding Stappentellers (NL-1000+Stepwatch) voor het meten van lichamelijke activiteit
3. Handleiding fitheidstesten voor ouderen met een verstandelijke beperking
4. Handleiding ADESS (Angst, Depressie en Stemming Schaal)
5. Informatieve boekjes voor cliënten, familie en professionals over de opbrengsten van GOUD
6. Website voor verspreiding van producten en publicaties

 

Één reactie op “Producten

 1. Zijn clienten als ze inmiddels oud zijn met bepaalde handicaps goed capable genoeg om zelf aan te geven wat ze wel neit willen en kunnen?
  Ik heb ervaring met enkele ouderen als mantelzorger, uit deze onderzoekperiode, rond 2010,
  die buiten hun wil om iets verplicht warden te doen tbv onderzoek.
  bv bij afasie werd patiente verkeerd begrepen.. Zij moest nl. verplicht een boek voorlezen !!!!! elke dag weer een uurtje, werd uit haar kamer gehaald daarvoor, ze huilde want ze kon het niet, maar men ging toch door !!!!! Ze kreeg er ook nog een hypo bij, daar wist men ook niets over..
  Wees dus wel heel goed geinformeerd over wat een client wel en niet kan. Ik hoop dat nu met HIX het volledige plaatje in de voorgeschiedenis goed duidelijk is voordat men protocollen toepast.
  Sommige mensen vallen nu eenmaal buiten protocollen door een aparte combi van ziekten. Is het mogelijk daar rekening mee te houden?
  Misschien mantelzorgers of familie eerst info vragen alvorens protocollen toe te passen, als patient het zelf niet kan vertellen.
  Nog een voorval.. een client werd na ziekenhuisopname in een gesloten afdeling geplaatst. Zij was al jaren door verplaatsing naar andere omgeving een paar dagen wat van slag. Maar niet ernstig. Daarbij had zij dus ook afasie. Men dacht ze dementeerde. Dat was niet het geval. Familie heeft haar stiekem uit de zorginstelling opgepikt en naar haar huis gebracht en achteraf heeft de huisarts (van harte.. hij kende de patient goed) ondetekend dat zij in staat was goed alleen te wonen in haar aanleunwoning. Ik hoop dat de protocollen zo zijn dat dit soort zaken worden voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *