Onderwijs

Vanuit de afdeling Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten worden het volgende reguliere onderwijs verzorgd:

  • Wetenschapsonderwijs voor artsen in opleiding tot specialist (aios) van de AVG-opleiding. De aios leren hier basisvaardigheden in wetenschappelijk onderzoek. Het belangrijkste middel daartoe is het leeronderzoek.
  • Onderwijs voor studenten voor een keuze-onderzoek. Veel studenten Geneeskunde, maar ook Farmacie, Bewegingswetenschappen, Dietetiek, Fysiotherapie, en Psychologie hebben intussen met succes een keuze-onderzoek afgerond.
  • Onderwijs voor het basiscurriculum van de geneeskunde-opleiding van het Erasmus MC.

Het onderwijs van de afdeling is van hoge kwaliteit. Volgens de regels van ‘good clinical practise‘ worden studenten met aandacht begeleid in het afronden van een onderzoek. De meeste onderzoeken van studenten worden gepubliceerd in wetenschappelijke vakbladen. Volgens de huidige richtlijnen worden alle leeronderzoeken van aios aan de AVG-opleidingen gepubliceerd.

Het onderwijs is in hoge mate gestructureerd en er wordt aandacht besteed aan methodologie, ethiek, schrijven en presentatie. Zowel toegepast als fundamenteel onderzoek wordt uitgevoerd, maar de relatie met gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking is altijd duidelijk aanwezig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *