Heleen Evenhuis

Foto Heleen Evenhuis

Prof. Dr. Heleen Evenhuis is hoofd van de afdeling Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten. Tussen 1972 en 1999 heeft ze gewerkt als arts voor verstandelijk gehandicapten in Hooge Burch, nu Ipse De Bruggen. Daarna, tot 2006, werkte ze als consulent, o.a. in gespecialiseerde dagcentra voor kinderen.

In 1990 promoveerde ze op dementie en gehoorverlies bij mensen met het syndroom van Down. In 2000 werd ze hoogleraar Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten aan het Erasmus MC Rotterdam, met als aandachtsgebied lichamelijke gezondheid. Internationaal is ze goed bekend als de auteur van de Dementie Vragenlijst voor verstandelijk gehandicapten en als expert op gebied van visus- en gehoorstoornissen. Nu geniet ze toenemende bekendheid als expert op gebied van veroudering in deze populatie.

In haar vrije tijd is ze graag bij familie en vrienden, zingt, speelt piano en geniet van beeldende kunst en literatuur.

2 reacties op “Heleen Evenhuis

 1. Geachte mevrouw Evenhuis,

  Als coordinator deskundigheidsbevordering van het Nederlands Paramedisch instituut organiseren wij in 2017 wederom een 4 daagse cursus voor fysio en oefentherapeuten die Verstandelijk beperkten behandelen/begeleiden. Graag wil ik u bij deze benaderen of u hieraan een bijdrage zou willen leveren. Wij zouden dit zeer op prijs stellen. Ik kan u desgewenst het (concept) programma sturen.

  Ik hoor graag van u.

  mvg Frans Lanting
  Nederlands Paramedisch instituut

 2. Geachte mevrouw Evenhuis,

  Wij zijn voor onze opdrachtgever Stichting Amerpoort in Baarn op zoek naar een Lid Raad van Toezicht, profiel Zorginnovatie & Onderzoek. Uit ons netwerk/search kwam uw naam naar voren als mogelijke geïnteresseerde voor deze functie. Ik stuur u daarom deze vrijblijvende mail om u te attenderen op deze functie. U kunt alles over deze functie lezen op onze site via de link: http://www.publicspirit.nl/Vacature/Lid_Raad_van_Toezicht_profiel_Zorginnovatie__Onderzoek/VS880/.

  Ik ben benieuwd naar uw reactie. Alvast hartelijk dank hiervoor.

  Met vriendelijke groet,

  Elsemieke van der Net
  PublicSpirit, werving en selectie publieke domein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *