VB-Fitscan

De VB-Fitscan is ontwikkeld voor volwassenen en ouderen met een lichte of matige verstandelijke beperking, die zelfstandig of met hulpmiddelen kunnen lopen, en is samengesteld uit testen die uitvoerbaar en betrouwbaar zijn gebleken bij mensen met een verstandelijke beperking. De eerste versie van de VB-Fitscan bevat testen voor de volgende fitheidscomponenten: lichaamssamenstelling, beenkracht-uithoudingsvermogen, spierkracht en statische en dynamische balans. De VB-Fitscan is in 20 minuten af te nemen. Op termijn kunnen meer testen worden toegevoegd, mits ze voldoen aan de gestelde criteria, en kunnen subtests voor andere doelgroepen toegevoegd worden.

Heb je belangstelling voor de VB-fitscan, word dan lid van de Linkedin Group: Kennisnetwerk Fitheid en Verstandelijke Beperking, of mail naar t.hilgenkamp@erasmusmc.nl of a.oppewal@erasmusmc.nl.

Één reactie op “VB-Fitscan

  1. Ik zit niet op Linkedin, maar ben wel geinteresseerd in de VB Fitscan en dergelijke. Ik werk als fysio bij stichting radar in Limburg en houd me bezig met bewegen vanuit de werkgroep gezonde leefstijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *