Mylène Böhmer

Mylène Böhmer (2)

Mylène Böhmer is afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie en sinds januari 2015 werkzaam als onderzoeker bij de afdeling GVG. Zij is geïnteresseerd in het effect van licht op slaap en gezondheid.

Uit de GOUD studie blijkt dat bijna driekwart van ouderen met een verstandelijke beperking slaapproblemen heeft. Deze slaapproblemen worden vaak veroorzaakt door een verstoord slaap-waakritme. Het slaap-waakritme wordt geregeld onder invloed van (dag)licht. In samenwerking met Technische Universiteit Eindhoven en zorgorganisatie Middin, onderzoekt Mylène of het slaap-waakritme van ouderen met een verstandelijke beperking verbeterd kan worden door hen aan meer licht bloot te stellen. Ook wordt het effect van licht op stemming, gedrag en algemene gezondheid onderzocht.

Mylène vindt het belangrijk met haar werk een brug te slaan tussen de wetenschap en de praktijk. In haar vrije tijd doet zij yoga en bakt zij graag brood en taart. Tijdens haar vakantie verkent zij de wereld het liefst per fiets.