Alyt Oppewal

Alyt Oppewal

Alyt Oppewal

 

Alyt Oppewal is bewegingswetenschapper en werkzaam als postdoc-onderzoeker bij de leerstoel Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten van het Erasmus MC in Rotterdam. Daarnaast geeft ze wetenschapsonderwijs bij de specialistenopleiding tot arts voor verstandelijk gehandicapten.

Op 29 oktober 2014 is Alyt gepromoveerd met het proefschrift “Measuring Physical Fitness in Older Adults with Intellectual Disabilities – Moving towards practice”.

Haar aandachtsgebied in haar onderzoek is lichamelijke activiteit en fitheid, met daarin een sterke interesse naar de samenhang tussen cognitie en bewegen.

 

Één reactie op “Alyt Oppewal

  1. Beste Alyt,

    Mijn naam is Anke Van Dijck en ik ben neuroloog in opleiding bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Ik werk aan een proefschrift rond genetische oorzaken van verstandelijke beperking en autisme. In het kader daarvan heb ik gewerkt aan het klinisch beschrijven van het Helsmoortel-Van der Aa syndroom, een syndroom dat recent voor het eerst beschreven werd door mijn collega’s op de dienst Medische Genetica in Antwerpen. In de nasleep van de klinische beschrijving kreeg ik van de ouders erg veel vragen rond mobiliteit en vermoeidheid bij de kinderen. Met name “waarom zijn deze kinderen zo weinig fit” en “waarom stapt mijn kind niet en een ander kind met hetzelfde syndroom wel”? Er is namelijk een heel spectrum aan fysieke beperkingen die deze kinderen hebben, gaande van niet kunnen lopen of spreken naar gaande en staande kinderen die na logopedie wel vlot leren spreken. Mijn insteek is die vanuit neurologische/genetische kant (aangezien we hier in België niet in aanraking komen met AVG-artsen).
    Ik vertelde onlangs over mijn project aan dr. Gerard Van Erp, een neuroloog die in Kempenhaeghe werkt, en die blijkbaar gisteren op een bijeenkomst was met Jans Van Ool, die hem uw naam doorgaf. En zo stuurde hij me uw naam door.
    Ik zou het erg interessant vinden om een keer van gedachten te kunnen wisselen met u. Zou dat mogelijk zijn? Alvast bedankt om me te contacteren. Mijn telefoonnummer is +32 3 821 57 56, en mijn e-mailadres vindt u bijgevoegd.
    Informatie over het Helsmoortel -Van der Aa syndroom vindt u op https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK355518/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *